Tillbaka
KICKS hemsida

Vintertrött? Så får du tillbaka ditt glow

Tipsen som får din hud och ditt hår att tacka dig

Efter några långa kalla vintermånader kan huden kännas torr, blek och trött. Men det finns en hel del du kan göra för att boosta din hy och ge den en ny lyster. Börja med att kika in på Kicks och Lyko på Kupolen. Personalen är utbildad inom makeup, hudvård och hårvård och ger dig gärna tips och råd utifrån just dina behov.

Ta hand om grunden

Det viktigaste är att satsa på att få ett riktigt bra underlag. Det är nu under vintern du ska passa på att boosta din hud, få bort orenheter och fylla på med fukt för riktigt härligt glow.

-Har du en bra grund får du också ett bättre resultat när du lägger din makeup, säger Malin, butikschef på Kicks.

Vinterhalvåret, när huden inte utsätts för lika mycket sol, är en bra tid för kraftfullare produkter som exfoliering. Då får du bort gamla hudceller vilket ger en slätare yta och mer lyster. Antingen väljer du en syrabaserad produkt som luckrar upp eller en skrubb med korn där du mekaniskt peelar huden.

Återfukta på djupet

Ös på med fukt. Satsa på ett riktigt bra serum som återfuktar din hud på djupet.

-Välj gärna en produkt med C-vitamin som ger massor av fukt och samtidigt som den jämnar ut hudtonen, tipsar Malin.

Ögonen kan se lite extra trötta och påsiga ut under vintern. Så använder du inte redan en ögonkräm i din hudvårdsrutin kan det vara läge att lägga till en sådan. Välj en lätt kräm och lägg den under ögat längs benet.

Satsa på krämprodukter

Under vintern brukar många byta ut sina makeupprodukter och jobba med andra toner i takt med att den solkyssta looken försvinner. Även här kan du tänka fukt. På vintern kan man jobba mer med krämprodukter och använda mindre puder, säger Malin.

Det kan exempelvis vara en mer täckande foundation, som jämnar ut och trollar bort rodnader. Du kan också välja bronzer och rouge i krämform som ger en härligt naturlig lyster.

Håret, som lätt blir frissigt och statiskt vintertid, kan också behöva lite extra omtanke såhär års.

Under vinterhalvåret kan du därför använda minst två återfuktande hårvårdsprodukter i din hårrutin, exempelvis en hårinpackning och en leavein-kräm som funkar både i fuktigt och torrt hår.

Hos Lyko kan du få tips och råd från kunnig personal om vad som passar just dig och ditt hår. I butiken finns också en fullservicesalong som erbjuder hårvård och öronhåltagning.

Behandling i butik

Visste du att även Kicks även erbjuder skönhetstjänster i butiken på Kupolen? Med Kicks Treat kan du få hjälp med allt från makeup och bryn till hudvård. Här finns exempelvis The Skincare Glow-Up, som kanske passar extra bra nu på vintern.

-Den rekommenderar jag verkligen om man upplever att huden är torr och nästan genomskinlig. Det är en riktig quickfix som ger nytt liv och maxad lyster, säger Malin.

I behandlingen ingår en lätt exfoliering, ansiktsmask samt serum, ögon- och ansiktskräm efter just dina behov. Behandlingen bokar du enkelt i butik eller online.