Tillbaka
varma material_responsiv_1920x580

Varma material

Ull är ett fantastiskt material på många sätt. Det är både fuktavstötande och temperaturreglerande, vilket innebär att det värmer gott när det är kallt och svalkar när det är varmt. Dessutom behöver du inte maskintvätta dina ullplagg, utan de mår bättre av att vädras. Så … för att göra en lång historia kort, vill du satsa på varma plagg som håller länge är det ull du ska satsa på. Vi har letat upp kedjornas snyggaste ullplagg just nu – i allt från fårull till merino, alpacka och kashmir. Alla priser är vägledande. Lokala avvikelser kan förekomma.

Mysigt ljusblått i alpacka

Prisvärd tröja i trendfärgen ljusblå – 38 procent alpacka och 25 procent ull. Matchas fint till ljusa jeans för en monokrom look.

Bik Bok, 399 kr

Grönmelerad höstfavorit

Grönt är skönt, speciellt i höst. Den här grönmelerade tröjan i 65 procent ull hottar upp skogshuggarlooken och är lika snygg på jobbet som på fritiden. 

Brothers, 999 kr

Lusekoftan for the win

En klassiker i garderoben. Speciellt för oss som minns 90-talets vurm för den norska lusekoftan. Varm, ullstickad och med lös passform – helt enkelt ett måste för modeproffsen i höst.

Carlings, 699 kr

Basgarderobens 10-poängare

Cubus satsar på snygga basplagg i bra material och den här polotröjan för dam i merinoull är en solklar tiopoängare. Lättburen, mångsidig och tidlös.

Cubus, 599 kr

Bättra på basen

Att vara välklädd har aldrig varit enklare. Även på herrsidan satsar Cubus på snygga basplagg i merinoull. Vi tror på den här skogsgröna varianten, som dressar upp ett par blåjeans men är minst lika snygg till kostymbrallan.

Cubus, 599 kr

Koftans tid är nu

”Hej du, underbara kofta i en perfekt blandning av ull och alpacka. Du har fin färg också och jag gillar verkligen dina snyggt puffiga ärmar. Ska vi ses, hänga lite? På en gång? Ja tack, det blir jättebra.”

H&M, 499 kr

Ett säkert kort

Mer långärmat i merinoull? Självklart! Den här stiliga, marinblå varianten med tenniskrage är ett måste för alla stilmedvetna män.

H&M, 499 kr

Mjukaste kashmir

Ovanpå klänningen eller med skjorta under. Som ett lager i din lager-på-lager-outfit eller bara som den är. En tidlös kashmirtröja ger en oslagbart mjuk känsla som dessutom värmer skönt.

Indiska, 999 kr

En snäll söker en tuff

Till en mjuk, ganska vän kortärmad topp i ull finns det ett pangigt stiltips – fuskskinnbyxan! Allt enligt den klassiska regeln: tuffa upp det mjuka och mjuka upp det tuffa.

Lindex, 599 kr

 

Knalligt rosa

Tror du att ull automatiskt innebär gråa toner som får dig att smälta in i höstrusket? Tänk om, tänk rätt. Den här knalligt rosa tröjan från Wera med breda muddar är ett färgsprakande motbevis. Alpacka och lös passform är grädde på moset.

Åhléns, 699 kr

 

Trendig half-zip

Det här är en riktig räddare i nöden i garderoben. Den gråmelerade färgen kan tyckas enkel, men med en skjorta eller polotröja under blir stilmöjligheterna näst intill obegränsade. Att den dessutom är gjord i 100 procent ull är 100 procent toppen.

Zizzi, 949,95 kr