panduro_responsiv_1920_580

Trendig påsk

Trendig påsk

Magnoliakvistar, makraméfjädrar och påskägg av lera – för dig som vill ha en mer stilren påsk finns det massvis med alternativ till det traditionella påskpyntet. Här tipsar vi om minimalistiska dekorationer i naturmaterial och jordnära färger som smälter in i även de mest stilrent inredda hemmen. Det bästa av allt? Du kan göra många av dekorationerna själv!
Bild från Panduro.


Jordnära och pastelligt
Ett enkelt men effektivt sätt att tona ner påskpyntet är att byta ut de färgglada dekorationerna till varianter i mer jordnära färger och pasteller. Tänk ljusgult, gammalrosa, beige och äggskalsvitt (det är ju ändå påsk…) snarare än knallgult, grönt och orange. 

Istället för de traditionella påskäggen kan du vika eller klippa fjädrar av papper i sobra färger och hänga upp. Du kan också göra makraméfjädrar som du knyter ihop med garn. Gör en jättestor fjäder att hänga på dörren istället för en krans, eller massa små att dekorera påskriset med. För en riktigt pastellig påsk kan du också spraya påskriset i en färg som passar ihop med resten av din inredning. Ett garanterat blickfång som tack vare de ljusa färgerna inte tar över.
 

Garnfjädrar
När du väl börjat knyta makramé kan det vara svårt att sluta – testa att knyta en fjäder till påsk. Bild från Panduro.


Alternativa blommor
Påskliljor är faktiskt inte ett måste på påsken – så länge du satsar på lökar får du garanterat vårkänslor hemma. Pärlhyacinter finns i både vitt och blått och blir som små juveler på bordet, och hyacinter på snitt är riktigt snygga i påskbuketten. Vill du ändå ha påskliljor finns till exempel sorten ”Princess Zaide” som ser ut som en påsklilja men är helt vit – riktigt krispig!

Och vem har sagt att påskriset ska vara just björkris? Byt ut det mot stadigare kvistar som magnolia eller vide för ett tyngre och inte lika spretigt intryck.


Pärlhyacint
Pärlhyacint

Eftersom löken kan hålla så mycket vatten kan du ställa fram pärlhyacinter och andra lökar direkt på bordet.

Låt naturen inspirera
Att välja naturmaterial gör att dina dekorationer får en mer skandinavisk känsla. Äggens mjuka form passar väldigt bra tillsammans med organiska material som trä, ull och lera. 

Att hänga upp trärena ägg är ett sätt att få in naturmaterialen i inredningen, men om du är mer pysslig av dig är hobbylera ett bra val. Med hobbylera kan du både skära ut nätta fjädrar till påskriset och göra stora påskägg att fylla med godis. Skippa att måla leran när den torkat för en mer naturlig känsla. Och har du inte testat att tova ull är små påskägg ett perfekt pyssel för nybörjaren.

Du vet väl att många av våra butiker utökat sin service så att du kan handla så säkert som möjligt? Läs mer här >