Tillbaka
trnainaturen_kupolen_responsiv_1920_580

Träna i naturen – så håller du i gång även på sommaren

På sommaren är vi många som lämnar våra vardagsrutiner och tar dagarna lite mer som de kommer. Välbehövligt och skönt, men vi vet också hur bra vi mår av att fortsätta träna och aktivera oss även på semestern.

Kanske har du inte tillgång till gymmet som vanligt, eller vill passa på att träna utomhus i det härliga sommarvädret? Det går jättebra att flytta din träningsrutin till naturen och det blir ett skönt avbrott mot din vanliga träning. Här har vi samlat tips och trix för hur du skapar ett bra träningspass i naturen.

 

Använd naturens redskap

Skogen är full av naturliga redskap. Saknar du dina kettlebells och tyngder? Använd stenar i stället. Vill du köra skivstångsövningar? Plocka upp en nedfallen gren eller stock och använd den. Stenar och stockar har inte en jämn tyngd och det innebär att du automatiskt aktiverar bålen för att hålla balansen. Tänk på att det kan vara skönt med ett par handskar eftersom stenar och grenar kan vara lite vassa.

 

Skogen som hinderbana

Leta upp en kuperad terräng du kan använda som hinderbana. Lägg sedan upp en rutt där du hoppar över stora stenar, kryper under grenar, balanserar dig fram på stockar och kör slalom mellan träden. Jättebra för balansen eftersom du hela tiden måste parera underlaget. En ordentlig genomkörare!

 

Träna med träden

Träd är väldigt användbara när du tränar utomhus. Testa att köra jägarvila mot ett träd, hitta en stabil gren att göra pull-ups från eller varför inte klättra upp i ett? Att klättra ger dig helkroppsträning som dessutom är barnsligt roligt. Se bara till att trädet är starkt nog att klara av att du klättrar upp i det.

 

Naturliga intervaller

Utnyttja skogens naturliga terräng. Kör ett intervallpass där du springer varje gång det går uppåt, och går när det är nerför. Ingen klocka behövs, låt backarna bestämma.