Tillbaka
stylistenshemligheter_responsiv_1920_580

Stylistens bästa tips

Vill du veta hemligheten bakom en perfekt outfit eller en shoppingdag som inte förknippas med provrumsångest eller udda spontanköp? Klart du vill! Vi har samlat 8 smarta tips från stylister världen över. Enjoy!

 • Balanserat
  En gammal regel säger att om du bär tajt nertill kan du köra voluminöst upptill och vice versa. Och det stämmer faktiskt! Det ger ett balanserat och genomtänkt intryck.
 • Hitta din bästa passform
  Är du vrålsnygg i byxor med hög midja? Eller är du hetare i ett par med låg midja? Kanske passar du perfekt i voluminösa klänningar? Eller snäva fodral? Hitta passformen som passar dig och satsa fullt på den. Kan låta tråkigt, men faktum är att det kommer spara dig både tid och pengar. Inga mer felköp som inte passar, inga mer ångestladdade stunder framför spegeln …
 • Preppa för provrummet
  Om du inte är expertshoppare kommer ett besök till provrummet vara nödvändigt. Och för att göra det hela så behagligt som möjligt finns det några saker att tänka på. Var utvilad, mätt och pigg till exempel. Det kan nämligen ta lite tid att hitta rätt storlekar och plagg. Ta hjälp av personalen – de kommer ofta med goda råd gällande storlek och färger. Och du, glöm inte att ta på dig välsittande underkläder dagen till ära. I många fall är det avgörande för hur ett plagg sitter på!
 • Mönstermixat
  Det är läckert att bära mer än ett mönster samtidigt – prickigt med blommigt, randigt med rutigt – det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna. Men erfarna stylister rekommenderar sällan att du använder fler än två mönster samtidigt.
 • Varm eller kall?
  Varför passar du i vissa färger och andra färger inte alls? Det hänger mycket på din hudton. Är dina färger kalla passar du bättre i exempelvis svart, blått, grått och silver. Har du däremot varma färger ska du satsa på gula, bruna, röda, gröna och gyllene toner. Ett knep för att ta reda på om du är varm eller kall är att spana in dina blodådror på handleden (i dagsljus) – drar de åt de gröna hållet är du varm och är de istället blå-grå-lila, så är du kall.
 • Tre jackor som bas
  Basgarderoben rules! Och låt den även täcka in dina ytterkläder. En bra rekommendation är en välsittande kavaj, en skinnjacka och en tidlös kappa. Har du de tre på plats kan du enkelt alternera mellan dem beroende på tillfälle och din stil i övrigt.
 • Låt en vän ta en titt
  Har du svårt att matcha de plaggen du har? Ett tips är att bjuda hem en modeintresserad vän och låta hen ta sig en titt i din garderob. Ibland behövs det ett par fräscha ögon för att se hur dina plagg kan matchas, vilka som är dags att rensa ut och om du behöver komplettera med några nya kläder eller accessoarer.
 • När allt annat failar – ha en perfekt outfit redo
  Stressad till jobbet och ingenting att ha på dig? Bjuden på fest och svårt att hitta rätt i garderoben? Ha färdiga outfits för olika tillfällen som alltid fungerar och som du känner dig snygg i. Men stanna inte vid plaggen – planera dina looks så att du vet exakt vilka accessoarer som är snyggast till, samt vilka skor och ytterplagg du ska använda med dem. Det är en sann livräddare för de dagar då du saknar all typ av inspiration.