Tillbaka
sportlov_kupolen_responsiv_1920_580

Nya vinterkläder till barnen? Jessica på Stadium ger dig bästa tipsen till sportlovet

På vintern ska barnens kläder tåla såväl lek som kyla och snö. Nu är det snart sportlov och kanske är det dags att uppdatera barnens garderob? Jessica Bolin Andersson är butikschef på Stadium i Kupolen och vet allt om hur du bäst klär barnen på sportlovet.

 

Vad är det viktigaste att tänka på om man ska skaffa nya utomhuskläder till barnen inför sportlovet?

– Det kan vara väldigt skiftande temperaturer i februari och mars, då är det bra att tänka lager på lager så att det blir lätt att anpassa kläderna efter vädret, säger Jessica Bolin Andersson.
– Lagret närmast kroppen ska vara ett underställ i ull eller funktionsmaterial som håller barnen torra hela dagen. I mellanlagret passar det bra med en tröja och byxor i till exempel fleece, och det yttersta lagret ska vara en skaljacka och skalbyxa som tål fukt och vind.

 

Vilka egenskaper ska man leta efter i en bra jacka?

– Att den är vindtät är viktigt eftersom det är vinden som gör att du blir kall, och alla våra vinterjackor på Stadium är vindtäta. Alla Everestjackor för barn testas dessutom på Ur och skur-förskola där barnen är utomhus hela dagarna året om. Då vet vi att de håller hög kvalitet innan vi tar in dem i butiken.

 

Är det något man ska undvika?

– Bomull är generellt ett dåligt material på vintern eftersom det torkar så långsamt och därför kan få en nedkylande effekt. Då är det bättre att välja funktionsmaterial eller ull.

– Tvätta inte heller dina funktionskläder med sköljmedel. Det täpper igen porerna vilket gör att kläderna tappar sin funktion. Har du använt sköljmedel redan är det bara att tvätta om dem utan sköljmedel så fungerar de igen, tipsar Jessica Bolin Andersson.

 

Stadium hittar du på plan 3 i Kupolen. Välkommen!