Tillbaka
elprylar_responsiv_1920_580

Smarta prylar som hjälper dig spara el – Kjell & Co tipsar!

Elpriserna har ökat för många under det senaste året, och i vinter väntas elen bli ännu dyrare. Vi tar hjälp av Fredrik Asp, butikschef på Kjell & Co i Kupolen, för att ta reda på hur du kan göra för att sänka din elförbrukning.

 

Hej Fredrik! Hur tycker du att man ska tänka för att spara in på elen i vinter?

–  Framför allt är det bra att vara noggrann med att släcka lampor och stänga av saker när de inte används. Men det är också bra att se över din energiförbrukning överlag, vad olika enheter i hemmet drar och försöka minimera användartiden på dem. Har du en elmätare kan du kontrollera vad allt i hemmet faktiskt kostar och se vilka produkter som är dyrast. Om det till exempel är kylskåpet skulle du kunna köpa ett nytt energisnålt kylskåp.

 

Vilka prylar har ni på Kjell & Co som kan hjälp en minska kostnaderna?

–  Något vi just nu ser en stor ökning av är efterfrågan på olika timers och strömbrytare. Använder du en digital fjärrströmbrytare som är uppkopplad till wi-fi kommer du åt den var du än är någonstans och kan stänga av apparater även när du är på språng. Numera finns det också smarta termostater för element som gör att du kan sänka temperaturen när du åker hemifrån och höja den igen innan du kommer hem.

–  Sedan har vi såklart många modeller av manuella timers som du trycker ner de timmar du vill att de ska vara aktiva.

 

Hur ska jag tänka för att hitta något som passar mitt eget hem bäst?

–  Smarta hem-grejer funkar ofta lika bra i små lägenheter som i stora hus. Det handlar mer om vad du personligen har för krav. Men kommer du in till vår butik i Kupolen kan vi såklart kolla på vad du har för mål och vad du vill göra, som att få ner elkostnaderna till exempel, och gå igenom vad vi har i vårt sortiment som kan passa bäst.