badrum_responsiv_1920_580

Mysigt badrum utan renovering

Att renovera ett badrum kan kosta nästan hur mycket som helst. Som tur är finns det enklare vägar att gå för att uppnå en mysig känsla i badrummet. Att hitta rätt med färger, material och inredning kan lyfta hela rummet. Här är några tips på hur du ger ditt badrum en snabb och stilfull omgörning. 

 

Dölj plastmattan. Har du en sorglig plastmatta i badrummet? Köp en härlig badrumsmatta eller balkongtrall och lägg över golvet. Det är en enkel quick fix som ger badrummet en helt ny känsla.   

Omodernt kakel. Trenden med kakeldekor blev stor för ett par år sedan. Men det är fortfarande ett riktigt bra budgettips för den som vill dölja daterat kakel. Du hittar det i hobby- och fritidsbutiker. Spana också efter kontaktplast, som bland annat finns i snyggt marmormönster.

Rensa ut. Överfyllda badrumsskåp med gamla skönhetsprodukter och mediciner ger knappast feng shui i badrummet. Du hittar information om hållbarhet på förpackningarna. Gamla mediciner lämnar du till apoteket.

Detaljarbete. Se över krokar, tvättkorgar och små förvaringskärl. Snygga krokar och beslag kostar oftast inte många kronor att byta ut och det finns många snygga tvättkorgar i snygg design. Om du har plats kan du även ställa in en växt i badrummet för mer liv.

Draperi och handdukar. Duschdraperier har en tendens att bli lite äckliga efter ett tag. Kolla om du kan tvätta ditt i maskin, för en snabb uppfräschning. Se också över dina handdukar. Satsa på välmatchande handdukar i flera storlekar och i färger som passar övrig inredning. 

Visa och dölj. Ingen vill se en bal med toapapper. Däremot ger det en lyxig känsla att ställa fram parfymer och hudkrämer som är snyggt förpackade.

Doft. Badrummets bästa quick fix är doftpinnar eller doftljus. Även om du är kräsen med doft är utbudet så stort att det är lätt att hitta just din favorit. Och det ger en bra mycket mer hemtrevlig känsla än lukten av toarengöring eller artificiella doftsprayer.

Var konsekvent med färg. De flesta badrum är inte särskilt stora, så var därför sparsam med antalet färger du inreder med. Saknar ditt badrum fönster väljer du med fördel ljusa färger.