TBody shop hemsida

Mindre avfall och mer i plånboken

Hållbarhet, återvinning och klimatsmarta produkter

Genom att göra medvetna val när du shoppar kan du spara både på miljön och dina pengar. Hållbarhet, återvinning och klimatsmarta produkter är en självklarhet idag, vilket märks i många av butikerna hos oss på Kupolen.

Visste du exempelvis att Rituals har som mål att alla produkter ska ha minst 90 procent naturligt innehåll senast i slutet 2023? Samtidigt jobbar Rituals med att minska klimatavtrycken av sina förpackningar. 2025 ska samtliga förpackningar vara påfyllbara, återvinningsbara eller tillverkade av återvunna material.

Hos Rituals på Kupolen hittar du massor av refillprodukter, allt från doftljus till hudvård. Refillerna passar perfekt i de snygga originalförpackningar du redan har hemma. När du väljer refill sparar du några kronor samtidigt som du värnar jordens resurser. Väljer du exempelvis en refill med The Ritual of Sakura kroppskräm minskar du koldioxidutsläppen med 70 procent jämfört med en helt ny produkt.
I Rituals butik på Kupolen får du hjälp med att välja rätt produkter och tips på hur du kan tänka för att få till ett hållbart sortiment av skönhetsprodukter hemma.

Även Bodyshop har ett stort miljötänk med ett smart refillsystem. Hos Bodyshop på Kupolen kan du köpa du en snygg aluminiumflaska som du sen fyller på med schampo, balsam eller duschtvål direkt i butik.
-Flaskan i aluminium håller hur länge som helst. När innehållet är slut rengör du bara flaskan och tar med dig den tillbaka till oss för en ny påfyllning. Det är supersmart, säger Erika, franchisetagare för Bodyshop Kupolen.
En refill har samma pris som en ny produkt på hyllan, men innehåller 50 ml mer. Ett lika ekonomiskt som klimatsmart val. Bodyshops arbete med refill beräknas minska plastavfallet globalt med 25 ton – varje år!

Bodyshop har ända sedan starten varit drivande i frågor som gäller ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Visste du exempelvis att i slutet av 2023 kommer hela Bodyshops sortiment att vara veganskt? Produkter som är snälla mot både din hud och mot planeten.
-Vi har många olika dofter och produkter för olika hudtyper. Välkommen in så hjälper vi gärna till och rekommenderar något som passar just dig, säger Erika.

Även Apoteket har ett stort utbud av refillprodukter, från hudvård till tandborsthuvuden och rakhyvlar. Kom in till butiken på Kupolen och få personlig hjälp och rådgivning. Du vet väl att du också kan göra en insats för miljön genom att lämna in dina gamla mediciner? Hämta en medicinpåse gratis på Apoteket och passa på att rensa i skåpen. Som kundklubbsmedlem får du extra bonuspoäng som tack för hjälpen.