Tillbaka
indiska_kupolen_responsiv_1920_580

Johanna på Indiska – så uppdaterar du inredningen i vår

Våren är äntligen runt hörnet, och så även säsongens inredningstrender. Trenderna för 2022 innefattar mycket organiska och böljande former med jordnära och neutrala färger i kombination med starka pigga färger som får bryta av.

Johanna Berggren Fäldt är butikschef på Indiska i Kupolen och hon är väl insatt i trenderna och hur du med enkla medel kan uppdatera hemma inför våren.

Vad ska jag tänka på om jag vill uppdatera hemma utan att behöva göra om helt?

– Det här är kanske den vanligaste frågan vi får i butiken, och det finns många sätt att ändra hemma. Fokusera på detaljerna så kan du lätt testa till exempel en ny färg hemma utan att det tar över eller blir för dyrt. Små detaljer gör mer för intrycket än vad man tror.

 – Om du vill satsa på vårens trender, kom ihåg att de är tillfälliga. Lägger du för stor vikt vid trender i inredningen får du byta ut dem ofta om du tröttnar på dem. Så tänk hållbart när du förnyar. Det är jätteviktigt och något vi jobbat med länge på Indiska, säger Johanna Berggren Fäldt.

Finns det några vanliga misstag att undvika?

– Det vanligaste misstaget är att du gör om precis allting och på så sätt tappar din stil. Det är inte meningen att du ska följa trenderna till punkt och pricka utan se dem mer som inspiration.

Hur ser inredningstrenderna ut på Indiska i vår?

– Vi ser mycket färg hos oss på Indiska! Det blir knalliga gröna och blåa nyanser, till exempel en koboltblå vas som är riktigt snygg. Cerise kommer också stort, och en hel del blommiga mönster på textiler.

– Jag tror att många är sugna på en ordentlig energikick och att ha lite kul med inredningen nu efter pandemin så det passar bra.

Johannas fyra bästa tips för att enkelt uppdatera inredningen

  1. Uppdatera dina textilier. Att byta ut dina kuddar, gardiner, en matta eller ditt överkast gör stor skillnad för känslan i rummet och behöver inte bli speciellt dyrt.
  2. Introducera nya färger. Har du fastnat i en och samma färgskala hemma? Testa att gå utanför din comfort zone och introducera nya färger i inredningen.
  3. Byt ut knoppar, krokar och handtag. Att byta ut knopparna på köksluckorna är en klassiker, men glöm inte att du också kan byta handtagen på garderober eller sätta upp knoppar som krokar i hallen.
  4. Komplettera porslinet. Koppar, glas och tallrikar är något vi använder och kan njuta av varje dag.