Tillbaka
modemasten_1_responsiv_1920_580

Ny stil i höst – 14 plagg som flörtar med 1970-talet

Mustiga färger, glada mönster och coola siluetter. Höstens mode är inspirerat av 1970-talet och omfamnar allt från det raka maskulina till det kurvigt feminina. Vi har samlat 14 favoriter från våra välfyllda butiker. Alla priser är vägledande. Lokala avvikelser kan förekomma. Bild från Zizzi.

Brund klänning med print och ballongärm

Ikonisk look i leopard

Det sköna, silkiga tyget och ballongärmarna skapar helt rätt siluett. Den här klänningen från Wera är höstens modemåste. Har du tur hittar du ett par knähöga, bourdeaux-färgade skinnstövlar att matcha med för maximal 70-tals-glamour.

Åhléns, 699 kr

Brun väska med handtag

Mjuka toner

Varma beigea toner hör hösten till. Väskan från Carin Wester är stilren, lättburen och rymmer allt det nödvändiga.

Åhléns, 499 kr

Beige kavaj med skärp

Markera midjan

Den lite längre kavajen med midjeskärp uppdaterar 1970-talslooken och tar den in i 2020-talet. Maxa stilen med svart polotröja och vida, raka byxor.

Bik Bok, 599 kr

 beige mockajacka i bikermodell

Bikerjacka med rätt attityd

En lyxig mockajacka i bikermodell är alltid rätt. Extra snygg till höstens färgglada, mönstrade klänningar.

Carlings, 2 499 kr

beige kort kavaj med knappaer

Kort i rocken

Tänk att återvunnen polyester kan vara så här snyggt. Den här croppade jackan med dubbelknäppning är perfekt till dina höga, blåa jeans i höst.

Gina Tricot, 699 kr

brun polo

Mjuk cashmere

Ett varmt tips i höst är att investera i tröjor av hög kvalitet, som den här tidlösa, kamelfärgade polotröjan i cashmere. Den håller dig garanterat varm under alla kylslagna årstider.

Indiska, 1 499 kr

rosrtfärgad cardigan med dragkedja och v-neck

Roströd favorit

Korta cardigans gjorde stor comeback redan förra året och trenden håller i sig. Favoritnotering på höstfärgen roströd och v-ringningen.

KappAhl, 399 kr

tunn grön dunjacka

Säg hej till din nya favoritjacka

Tunna dunjackor i alla former och färger välkomnas – speciellt när de är så här coola. Extra plus för den höga kragen.

KappAhl, 899 kr

 grön klänning med volang

Den perfekta mixen

Lilla huset på prärien möter kontorschic och resultatet blir så här snyggt. Knytdetaljen i halsen är en favorit som adderar till retrokänslan. Klänningen finns i butik i slutet av september.

Lindex, 499 kr

 gräddvit väst

Väst är bäst

Yes, det hände. Västen kom tillbaka! Låt dig inte luras av friluftslooken på denna – den är nämligen perfekt under ullkappan och adderar cool business casual till din look.

Lindex, 299 kr

brun kavaj

bruna utsvängda kavajbyxor

Suit up baby!

Snabb väg till businesslooken? Satsa på en lyxig kostym med mycket flow. Den här från Stockh lm är tillverkad i tencel och är ett perfekt alternativ till dig som helst matchar kostymen med en t-shirt och ett par sneakers.

MQ Marqet, blazer 1 299 kr, byxa 799 kr

 brunmelerad kappa

Favorit i herrmodell

Säsonger kommer och går, men den boxiga herrocken består. Vår favorit är den här brunbeigea från Vero Moda – enkel, tidlös och snygg till det mesta.

Vero Moda, 999,95 kr

 brun skjorta med puffärm

Puffat upptill

Puffärmar är grejen. Det skapar en cool siluett och får vilket plagg som helst att kännas mer uppklätt. Att den här dessutom är tillverkad i velour gör det hela ännu mer ”wow”.

Zizzi, 499,95 kr

 brun väst

Västen äger!

Nu är det hög tid att våga väst! Och gärna den här dressade varianten i rostbrunt, som matchas snyggt med skira blusar under.

Zizzi, 799,95 kr