Tillbaka
hstmode_kupolen_responsiv_1920_580

Så stylar du höstens modetrender redan nu

Som alltid kommer stickat och jordnära färger tillbaka på hösten, men hur ser resten av höstmodet ut? Vi går igenom några av de största trenderna för höstmodet 2022 – och hur du stylar dem redan nu i sommar.

Fokus på midjan
Efter en tid av fluffiga överdimensionerade klänningar vill vi fokusera på midjan igen. Korsetten har gjort comeback och kommer i flera olika varianter. Styla den ovanpå en t-shirt för en avslappnad look eller för sig själv om du vill få till en mer festlig känsla. Tycker du att en korsett känns lite extremt kan du i stället satsa på ett skärp i midjan eller en croppad topp till ett par midjehöga byxor.

Höga stövlar – och platå
Lårhöga stövlar och platå – på skofronten är det maximalism som gäller. Platån hittar vi på såväl boots som klackar och sneakers. En riktig sensommarklassiker är höga stövlar i kombination med en kort kjol och bara ben. Så snyggt!                                                                            

Den rosa dominansen fortsätter
Vi fortsätter att se rosa nyanser av alla dess slag även i höst. Lavendel, fuchsia, lila, cerise och vinrött går alla hem – matcha dem tillsammans eller med en knalligt röd detalj. Monokroma rosa outfits är the way to go för den som vill göra ett statement.

Lager av stickat
Stickat är som sagt alltid en klassiker på hösten, men nu blir det stickat upphöjt i tio! Lager på lager med stickat är ledordet. Gärna i olika mönster, färger och strukturer. Styla den stickade tröjan med en stickad kjol eller varför inte stickade byxor?

Breda axlar
Ju bredare desto bättre? Om du frågar modehusen runtom i världen är svaret tydligt. Och inte oss emot! En oversized blazer med ordentliga axelvaddar passar lika bra tillsammans med kjol och t-shirt som senare i höst med en stickad långklänning eller matchande kostymbyxor. Allra helst ska kavajen vara dubbelknäppt.

Det vita linnet
Något så enkelt som ett vitt enkelt linne kommer starkt i höst, och det är det perfekta övergångsplagget. Det vita linnet passar till prick allt, och om du bara har med dig en varmare tröja att dra över axlarna när solen går i moln är du redo för vilket väder som helst.