Tillbaka
beautyefteralder1_responsiv_1920_580

Rätt hudvård för din ålder

20+

Någon gång i tjugoårsåldern brukar de flesta märka att huden får sina första, tidiga ålderstecken. Det beror på att huden blir tunnare och att kollagenmängden sakta men säkert minskar. När huden blir tunnare blir den också extra känslig för UV-strålar. För att motverka tidiga ålderstecken och hålla huden spänstig kan du använda en dagkräm med SPF – året om! – och hudvårdsprodukter fullproppade med antioxidanter. Satsa även på återfuktande en ansiktsmask som boostar huden med fukt.

 

30+

I den här åldern får många sina första rynkor eller fina linjer. Det beror på att huden tillverkar mindre hyaluronsyra och att hudens barriärfunktion blir svagare. En vanlig rekommendation är att börja använda anti age-produkter i den här åldern. Prova även en härlig boost i form av ett serum med c-vitamin och en nattmask med återfuktande egenskaper.

 

40+

Hudens struktur förändras gradvis och du kan uppleva att huden blir känsligare. Till exempel är det vanligt att få pigmentfläckar, rynkor och ökad torrhet i den här åldern. Eftersom huden runt ögonen tunnas ut kan det vara läge att investera i en riktigt bra ögoncreme. Fortsätt vara noggrann med solskydd om du vill sakta ner hudens åldrande. Två andra bra tips är att exfoliera huden varje vecka för att få bort döda hudceller och använda en ansiktskräm full med vitaminer och fukt.

 

50+ och uppåt

Extra fett, extra fukt och extra kollagen. Det är knepet till dig som är i 50-årsåldern och vill hålla din hud i toppskick. Om din hud känns torr och glåmig kan en ansiktsolja vara ett effektivt knep för att återfukta och ge spänst. Satsa även på ett djupverkande serum och eventuellt en creme eller ett serum som ljusar upp pigmentfläckar.