Tillbaka
office_responsiv_1920_580

Back to the office – 8 plagg som får dig att längta till kontoret

Dags att ses på kontoret igen efter en lång tid av hemmajobbande? Passa på att nystarta med en snygg look. Vi har samlat massor av inspiration och trender för höstens bästa ”office outfits”.

bild: hm1_bildspel_303_303

Sätt färg på kavajen

En kavaj är ett måste i många jobbgarderober. Men den behöver absolut inte vara svart… En av årets stora modetrender är starka kulörer och pasteller – tänk ju mer färg desto bättre! Ljust salviagrönt funkar både nu på sensommarens svalare palett och med höstens mer dova toner.

H&M, 399 kronor

(bild: kappahl_bildspel_303_303)

Overshirt – i stället för kavaj

Är kavaj inte din grej kan du få en liknande dressad känsla med en snygg overshirt, speciellt om du väljer en i lite rejälare material. Skinn och skinnimitation är helt rätt i år, gärna i en lite ljusare nyans som beige.

Kappahl, 499 kronor

 

(bild: veromoda_bildspel_303_303)

 

Lindex

Kostym med en twist

En kostym behöver förstås inte vara ett helt set som hör ihop. Matcha i stället dina personliga favoriter för att skapa en unik look som passar just dig. Till exempel en ärmlös kavaj från Lindex ihop med ett par utsvängda leggingsbyxor från Vero Moda. Så länge du rör dig inom samma palett är det svårt att göra fel.

Lindex, 599 kronor

Vero Moda, 349,95 kronor

 

Ginatricot2 

Skjortan med en twist

I höst får skjortan gärna ta plats med lite färg! Kombinera med kostymbyxor eller kjol för en smart dagslook. Och när du går från jobbet drar du åt dragskon på framsidan och voilà … en snygg partytopp.

Gina tricot, 299 kronor

 

(bild: scorett_bildspel_303_303) 

Loafers to the rescue!

Loafers passar till kostym, jeans, kjol, klänning … ja, allt faktiskt! Därför är de också de perfekta ”på jobbet-skorna”. Lämna dem på kontoret och byt om när du kommer in på morgonen. Extra skönt på vintern när vädret kräver lite varmare på fötterna på väg till jobbet.

Scorett, 999 kronor

 

(bild: mq_bildspel_303_303) 

Loungewear för kontoret

Har du också vant dig vid avslappnad loungewear under hemmajobbandet? Med en stickad kjol behöver du inte ge upp komforten men ändå passa in på kontoret. Styla med enkla smycken och en krispig skjorta så sätter du stilen.

MQ Marqet, 599 kronor

 

(bild: kicks_bildspel_303_303) 

Naglar som lyfter looken

Det är förstås inte bara kläderna som sätter stilen. Glöm inte att dina naglar präglar helhetsintrycket. Du behöver inte satsa på en full manikyr – så länge naglarna ser hela och rena ut kommer de att ge ett lyft till din look. Ett enklare halvgenomskinligt nagellack, som det här från Kicks eget märke Atelier Rouge, ger naglarna nytt liv och passar till allt.

Kicks, 129 kronor

 

(bild: ginatricot3_bildspel_303_303) 

Trendigt stickat

Kabelstickat och oversize är ledorden för tjocktröjan i höst – och den här babyblå från Gina tricot uppfyller båda två! På kontoret matchar du den stickade tröjan bäst med ett par dressade kostymbyxor eller en enkel kjol.

Gina tricot, 399 kronor