Tillbaka

Årets 7 hetaste inredningstrender

Hemtex-inredning-1920x580

7 inredningstrender 2020

Vi välkomnar det nya decenniet med en titt på årets hetaste inredningstrender. Vad sägs om att frossa i guld, urbana influenser från Afrika och plywood?


Hållbart är nyckeln.
Medvetna, hållbara val genomsyrar allt just nu. Och det är enkelt att applicera även på hemmet. Laga en trasig möbel istället för att kasta den. Handla på auktion eller second hand för att hitta din personliga stil. Eller gå med i bytesgrupper på Facebook och skänk sådant du inte behöver till välgörande ändamål. När du behöver köpa nytt – välj gärna sådant som är miljömärkt och av god kvalitet, så att det håller extra länge. 

Urbana Afrika.  
De stora möbelvaruhusen har redan hakat på trenden med design och inredning med inspiration från Afrikas urbana storstäder. Satsa på flätade korgar och färgstarka mönster på allt från textilier till möbler.

Guld. Guld. Och så ännu mer guld.
Är du förtjust i det överdådiga? Då är 2020 rätt år för dig. Tänk Versailles möter 2000-talet och du är hemma. Brokadmönster, möbler i bullig rokoko och maffiga ljuskronor är helt rätt.

Neutral bas.
Hörde jag någon säga plywood? Tja, varför inte! Den enkla och råa basen ger dig en grym heminredningsgrund som du sedan kan fylla med nästan alla tänkbara färger och material.  

Rislampa.
De är runda, de är billiga och de är megatrendiga. Den enkla rislampan gör storstilad comeback och sätter lagom mycket 1970-talsprägel på ditt hem.

Tenn.
Om du gillar att handla på loppis och second hand har du säkert sett den lite undanskuffade hyllan med saker i tenn. Ett hett tips – den hyllan kommer bli väldigt populär framöver. Nu är det nämligen tid för tenn. Och gärna i snygg jugendtappning, med sirliga blommor, undersköna damer och lekande fiskar.

Kökssoffa.
En svensk klassiker, som är lika funktionell som snygg. Den rejäla kökssoffan i obehandlat trä blir hemmets populära mittpunkt. Rädd för träsmak? Bulla upp med plädar och kuddar.