Tillbaka

11 trender att ha koll på

Trendig trenchcoat

11 modesnackisar

Vilka är vårens och sommarens stora modesnackisar? Här hittar du elva heta måsten – från djungelmönster till skinn och trenchcoat. Bild från Vero Moda.

Trenchcoat
Behöver du uppdatera garderoben med en ny jacka? Då är trenchcoaten ett supersäkert kort just nu. Och den finns bokstavligen i tusen olika varianter i år. Färgglada eller klassiskt beiga, i bomull eller skinn. Lätt att hitta en modell som passar just dig, alltså.

Cityshorts
Förra året gav oss cykelbyxorna. Och boom! Här kommer årets shortstrend – de knälånga, chica cityshortsen. Passar dig som gillar en skräddad look och matchas allra helst med blazer.

1970-tal
Svajsiga kavajslag, utsvängda jeans och tapetmönster. Det är kanske inte den mest lättmatchade trenden, men med lite fingertoppskänsla blir 1970-talstlooken så cool. Är du extra modig toppar du med ett par enorma, näst intill kvadratiska solglasögon med tonade glas.

Prickigt
Prickigt är poppigt, kultigt och busigt. Skruva till det med prickar på både överdel och underdel för maximal mönsterchock.

Neon
Vill du sticka ut? Då är neontrenden för dig! Crazysnyggt och perfekt att matcha med vitt i sommar. 

Djungelmönstrat
Stora vågade bladmönster och djurinslag. Det är tillåtet att tänka långt utanför boxen när det gäller årets djungeltrend. Hint: tänk 1980-talets powerglamour centrifugerat med ett växthus.

Skinn
Det behöver så klart inte vara äkta skinn. Det viktiga är att det ser ut som skinn och att du har minst ett par skinnbyxor, en skinnskjorta, en skinnklänning och en skinnjacka i garderoben. Och du! Välj gärna en annan färg än svart, okej?

Stora armband
Superenkelt tips för supertrendig styling: stora armband. Du väljer själv om du ska ha ett eller flera. Men stora och maffiga, det ska de vara.

Klänning med puffärm
Ingen vår och sommar utan klänning. Och i år ska klänningen definitivt ha puffärm! Spana efter blommiga babydollklänningar eller lyxiga voluminösa klänningar i bohostyle.

Bralette
Är du redo för att ta det ungefär tio centimeter stora klivet från crop top till bralette? Om det känns för avklätt kan du börja med att bära braletten under en transparent topp eller ihop med en snygg kavaj.

Väst
Looks du vill undvika när du bär väst är pirat eller kostymnisse. Tänk istället på hur skönt bohemiskt en väst kan rama in en skir blus och ett par jeans, eller hur coolt dressy det blir med väst och kavaj i olika mönster och strukturer.