Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

Kicks skönhetsredaktör: Smarta sminktips för män

Trender20/02/2018

Det är ingen konst att sminka sig. Välvårdade och lackade naglar, en jordnära ögonskugga och en jämn hudton är en bra början. Kicks skönhetsredaktör Åsa Östergren delar med sig av sina bästa tips och råd när det kommer till smink för män. 

I dag är den vanligaste make up-formen för män no-makeup make up – en naturlig look där sminket inte syns. Men när vi pratar smink med Kicks skönhetsredaktör Åsa Östergren tycker hon att män gärna kan ta ut svängarna lite mer än så:
– Testa till exempel att forma ögonbrynen, lägga en jordnära skugga på ögonlocken eller markera den övre fransraden med en penna. Det gör stor skillnad för de flesta ansikten, säger hon.

Känner du dig osäker på att ta steget fullt ut? Börja i så fall med de här fyra produkterna, som enligt Åsa Östergren är ett bra startkit för nybörjare:

Primer. Den syns inte men jämnar ut hudytan och kan ge olika effekt beroende på om du vill ha lyster eller matta ner. Dessutom får de flesta varianter av primer porerna att se mindre ut. Kort sagt, använd en primer om du vill att din hud ska se snyggare ut.  

Concealer. Täcker mörka ringar, rödhet och finnar. Testa gärna en flytande concealer i penselform – den är lätt i konsistensen och har en inbyggd applikator. Du kan också använda fingrarna för att jobba in produkten där du har fina linjer.

Foundation. Titta efter produkter som heter BB Cream, CC Cream eller Tinted moisturizer. De har lätt täckning och ger en jämnare hudton utan att se onaturlig ut. Använd händerna och börja i mitten av ansiktet. Då får du bäst täckning i mitten av ansiktet och en naturlig toning på sidorna. Avsluta vid skägget. När du arbetar från mitten och utåt, arbetar du i ansiktshårets växtriktning och produkten fastnar därför inte hårstråna.

Bryngel. Om du har mörka bryn kan du välja en ofärgad bryngel för att ge dem snygg form och glans, men om du vill ha ett mer markerat uttryck väljer du en färgad. Det här är en lättanvänd produkt som gör skillnad för hela ansiktet och som även går att använda i mustasch och skägg.

Vårda huden

En förutsättning för att lyckas med sin make up är att huden mår bra.
– Tänk på att exfoliera – ta bort döda hudceller – och återfukta. En bra exfoliering är extra nödvändigt om du har skägg, där det samlas extra mycket döda hudceller. Och på tal om skägg, glöm inte bort att schamponera det när du duschar och använda en mjukgörande skäggolja efteråt. Det är viktigt oavsett längd eller storlek på skägget, tipsar Åsa Östergren. 
Ett annat råd som gör mycket för helhetsintrycket är välvårdade händer och naglar. En nagelolja gör susen för fnasiga nagelband och en bra handkräm motverkar nariga händer.
– Men jag skulle gärna se att fler män tog bättre hand om sina händer, och gärna använda nagellack. En snygg nudenyans eller ett genomskinligt topplack ger ett rent och fräscht intryck, säger Åsa Östergren.

Hitta inspiration

Ett sista tips från Åsa Östergren är att vända sig till Kicks kunniga personal om du känner dig vilse i skönhetsdjungeln. De kan hjälpa dig att hitta rätt produkter.
– Men kolla också runt i sociala medier! Det finns många manliga influencers som är inriktade på skönhet. Gustav Broström och Thomas Sekelius, till exempel. 

Av Kupolen

Hitta smink och hudvård på

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18 

Kontakt

010-188 16 69

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top