Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

6 knep för en bättre bilsemester

Trender27/06/2017

Bilsemester hör sommaren till. Friheten i att kunna åka långa sträckor, packa mycket och inte behöva passa tider ger en skön semesterkänsla som varar. Om du reser med barn kan dock bilsemestern vara förknippad med en viss stress. Hur håller man barnen nöjda och glada i baksätet? Testa våra enkla knep.   

Just nu planerar många sina semestrar och i Sverige är bilsemestern ett av de populäraste sätten att resa på under sommaren. Att resa i sin egen takt och packa mycket är några skäl till varför vi gillar att bilsemestra. Dessutom är det ett bra sätt att se och uppleva mycket under resans gång.
Om du reser med hela familjen vet du säkert att det är ett jobb i sig att hålla barnen sams i baksätet. Genom att planera resan och stoppen noggrant minimerar du risken för sura miner och bråk. Här är ytterligare några knep på vägen.

Sex knep för en enklare bilsemester med barn 

1. Pausa. Korta pauser då och då är bättre än långa sträckkörningar. Barnen med spring i benen får leka av sig på en rastplats, eller vid en intressant sevärdhet.

2. Förboka boende. Det är ingen vits att ta bilsemestern på uppstuds när du reser med barn. Det leder oftast bara till frustration att inte ha någonstans att sova när kvällen kommer. Speciellt för familjens minstingar.

3. Nödvändig underhållning. Målarböcker, surfplattor, musik och favoritleksaker. Sysselsatta barn är nöjda barn – och glöm inte att packa en powerbank så att    mobiltelefoner och läsplattor alltid har fullt batteri.

4. Förbered. Berätta hur lång resan är och hur länge ni kommer att vara borta. Om du har förberett barnen på det kanske du till och med kan undvika den klassiska frågan ”är vi framme snart?”.

5. Humörhöjare. Sjung med till radion. Spela bilbingo och räkna bilmodeller. Testa enkla humörhöjare som håller alla i bilen sysselsatta och får milen och tiden att gå snabbare.

6. Nödvändig väska. Packa en liten väska med det viktigaste och ha nära till hands under hela resan. Våtservetter, vatten, välling, blöjor om det behövs, frukt, nötter, åksjukearmband och liknande.

Av Kupolen

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top