titleNewsletter.newsletter

Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

Underbara uterum!

Trender11/06/2015

Det finns inget bättre än att koppla av i uterummet. Vi har samlat ihop lösningarna och de smarta knepen som gör ditt uterum till en ännu mer underbar plats. 

Fantasin kring hur uterummet kan inredas flödar och grundtanken är att det ska fungera som en förlängning av huset eller som en liten trädgård. Det ska odlas, relaxas och finnas möjlighet för en riktigt lång och härlig utesäsong! Katarina Kihlberg, skribent på odla.nu, tipsar om de tre viktigaste sakerna att tänka på när man ska inreda balkongen eller uteplatsen:

– Det första du bör tänka på är att välja rätt golv. Konstgräs eller trätrall i klickplattor är två bra alternativ som ger en mysigare och mer ombonad känsla än ett vanligt cementgolv.

– Det andra är självklart växterna, och något som ökar mysfaktorn är att växterna hamnar i ögonhöjd. Ett tips är därför att (i mån av plats) välja små träd eller buskar. Med växter följer givetvis en del skötsel och det finns ju inget tråkigare än att komma hem till ett gäng med vissna plantor efter en semestervecka. Därför kan det vara smart att skaffa självvattnade krukor, alternativt en självbevattnare, åtminstone till de större och dyrare växterna. Kryddväxter och annat ätbart är också perfekt för att få en trivsam stämning.

– Det tredje elementet som höjer stämningen är någon form av belysning, även på sommarhalvåret. Antingen kan man använda sig av smarta spotlights som enkelt går att trycka ner i en kruka, eller en härlig ljusslinga med lampor som viras runt balkongräcket.

– Komplettera sedan uterummet med mysiga kuddar, mattor och vackra krukor som faller dig i smaken och sätt din egen personliga prägel.

Klicka här och låt dig inspireras av några utvalda favoriter från hyllorna.

Av Kupolen

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga

Öppettider

Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top