Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

Träna hemma: Fem tips som hjälper dig att komma i gång

Trender01/08/2017

Hösten är ofta tid för nystart. Men vänta lite med att förnya ditt gymkort. Hemmaträning kan vara minst lika effektivt – om den görs på rätt sätt. Inspirationen är inte längre bort än några klick och det finns många inspirerande träningsappar. Här är några tips för dig som vill testa. Utrustningen hittar du hos oss på Kupolen. Välkommen in!

Att träna några gånger i veckan är viktigt. Och inte bara för din kropp. Flera studier visar att träning även har en positiv effekt på hjärnan. Minne, koncentration och kreativitet är sådant som kan bli bättre av att du tränar. Men om du vill mjukstarta träningen efter sommaren kan det vara en idé att testa att träna hemma. Kom dock ihåg att det ofta är enkelt att börja träna men desto svårare att fortsätta. Sätt därför realistiska mål och våga variera dina övningar. Då blir det roligare! 

Fem tips: Enkelt att träna hemma

Ett stort plus med att träna hemma är att du inte behöver ta dig någonstans. Allt du behöver finns inom räckhåll. Här kommer några tips på hur du snabbt och enkelt kommer i gång!

1.     Träningsform. Börja med att fundera på vad du vill träna. Är det rörlighet, styrka eller kondition? Det finns många övningar för både dig som vill få upp flåset eller öka din styrka.   

2.     Utrustning. Börja enkelt men satsa på en yogamatta så att du slipper ligga direkt på ett hårt golv. Ett träningsgummiband är också ett effektivt och billigt redskap som kan användas för att träna hela kroppen. 

3.     Appar. En app kan hjälpa dig att både göra rätt övningar och skapa ett långsiktigt mål. Det finns oändligt många träningsappar med övningar du kan göra utan utrustning. Testa Yogastudio som har färdiga yogapass, Försvarsmaktens träningsklubb som släpper ett nytt pass om dagen eller 7 minute workout training challenge som utmanar dig att träna sju minuter om dagen i sju månader – det enda du behöver är din kropp, en vägg och en stol.

4.     Pepp. Är det musiken som gör dig peppad? Att få kika på din favoritserie samtidigt som du tränar? Eller möjligheten att träna med din partner eller dina barn? Allt det här kan du styra över hemma. 

5.     Tid. Även om du tränar hemma är det viktigt att avsätta tid för det. Det positiva med att träna hemma är att du lätt kan anpassa dig efter dina tider, istället för gymmets öppettider. Känn efter när du kan ge mest – är det på morgonen, kvällen eller mitt på dagen?

Lycka till med träningen!

Av Kupolen

Här hittar du allt till hemmagymmet

Visa på karta

Öppettider

Måndag 10-20, lördag 10-18söndag 11-18 

Kontakt

010-452 88 43
Visa på karta

Öppettider

Måndag 10-19, lördag 10-17söndag 11-17 

Kontakt

0243-800 04

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top