titleNewsletter.newsletter

Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

Stylisten tipsar: Så får du rätt look på jobbet

Trender20/08/2017

Smart, snygg och proffsig. Vad signalerar dina kläder på din arbetsplats? Stylisten Bernardica Bröddén tipsar om hur du hittar sätter stilen på jobbet.  

– När mina klienter ber mig om hjälp att uppdatera sin jobbgarderob säger jag så här: Se dig omkring på din arbetsplats – vilken företagskultur råder? Vad har du för stil? Och det viktigaste av allt, vad vill du förmedla i din yrkesroll?

Det säger Bernardica Bröddén, stylist med mångårig erfarenhet som personal shopper. Hon tycker inte att det är fel att framhäva sin personliga stil på jobbet, men det bör göras med finess. Speciellt om du har ett arbete med klädkod, många utlandsbesök eller mycket kundkontakt.

– Ett snyggt helhetsintryck skapas av detaljerna, så som välputsade skor, en snygg väska och få men enkla accessoarer, säger hon.

Dressat eller inte? 

Arbetar du på ett företag med klädkod är det viktigt att du följer den. Om det är dressad kostym som gäller satsar du på tre stycken set med kavaj, kjol och byxa, så att det är lätt att variera dig. Och våga välj en annan kostymfärg än svart. Marinblått, duvblått, grått, mullvadsgrått eller en mörk vinröd är färger som ger ett modernt och proffsigt intryck.

– Om du inte måste ha kostym på jobbet väljer du välsittande jeans, snygga koftor eller innejackor och matchande toppar till. Är det kallt kan du ha en lyxig poncho över dig. Mitt råd är att ha minst tio blusar eller toppar i garderoben som du passar på jobbet. Ha också en handfull udda kavajer, som du lätt kan slänga över dig om du har ett viktigt möte, säger Bernardica Bröddén. 

De viktiga accessoarerna

Bernardica Bröddén återkommer till de viktiga accessoarerna. Hon anser att skor med klack är att föredra och speciellt de dagar du använder klänning eller kjol. Smycken, manikyrerade naglar och en sjal är detaljer som kan pigga upp jobbstilen och sätta din personliga prägel på en klädkod.  

Hon har också några andra goda råd på vägen:

– Välj kläder som sitter bra på din kropp och som du trivs i. Ofta hittar du ett märke vars snitt och skärningar funkar bra på just dig.

Nedan följer ytterligare några tips.

Fem tips för en smartare jobbgarderob

  1. Företagskultur. Lär känna din arbetsplats och de eventuella klädkoder som gäller. Reser du utomlands? Träffar du kunder? Vilken roll har du? Det spelar in för hur du ska klä dig.
  2. Våga färg. Tänk gärna bortom helsvart. Ska du köpa kostym kan du testa marinblått, mullvadsgrått eller mörkt vinröd.  
  3. Hel och ren. Helhetsintrycket sitter ofta i de små detaljerna. Välskötta naglar, tvättat hår, snygga skor och snygg väska gör mycket. Och glöm inte att sprätta upp sprunden baktill på kavajen!
  4. Klackar. Använd klackar till klänning och kjol. Det finns många fotriktiga klackar, från till exempel Clarks eller Ecco.  
  5. Necessär. Ha alltid en liten necessär med små nödvändigheter i jobbväskan, om du hamnar på en spontan after work eller i ett viktigt möte. Rouge, läppstift, foundation, parfym, tandpetare, skavsårsplåster, torrschampo och borste är sådant du kan ha med dig. 

Av Kupolen

Hitta jobbstilen på

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18 

Kontakt

0243-48 06 66
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18  

Kontakt

033-14 00 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18

Kontakt

0243-140 08
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18

Kontakt

0243-22 41 25
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18

Kontakt

0243-669 50

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga

Öppettider

Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top