Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

Stickat med stil – fyll garderoben med varma favoriter

Trender17/10/2017

För många är höstgarderoben synonymt med stickade tröjor och koftor. Och visst är det härligt att kura in sig i en stor stickad kofta eller mjuk kashmir-tröja när det börjar bli lite kyligare ute. Men vilka material ska du satsa på? Och hur får du dina ullplagg att hålla längre? 

Under hösten och vintern är modebutikerna fyllda av stickade plagg, och är de i ren ull är de inte bara snygga utan värmer också gott. Många fastnar lätt i grå-kofta-facket, men det finns så mycket fler trendiga, stickade plagg.

Förra året slog stickade set igenom stort, med matchande byxa eller kjol och topp i lyxiga ullvarianter. Ett annat plagg som det brukar finnas gott om är den stickade klänningen, som är perfekt till ullstrumpbyxor under kalla dagar. Håll utkik efter starka trendfärger, utsvängda ärmar eller polokragar – detaljer som höjer modegraden och lyfter en hel look.  

Är du på jakt efter nya stickade tröjor till jobbet finns det så klart många passande modeller. Vill du att plaggen ska hålla länge väljer du klassiska tröjor med rund eller v-ringad halsringning och ärmar i full längd. Färger som marinblått, mossgrönt och kamel är tidlösa och sköter du plaggen rätt kan de hålla i flera år. 

Olika material och hur du vårdar dem 

Vilket material som plagget är stickat i är så klart också viktigt för plaggets livslängd, men det gäller också att ta hand om dina stickade plagg på rätt sätt. Här är några saker att tänka på:

  • Kashmir: Plagg som är tillverkade i kashmir är väldigt mjuka och ofta ganska dyra. Om du inte har råd kan du kika efter plagg i kashmirblandning eller accessoarer i ren kashmir hos de stora kedjorna. Plaggen mår bäst av att luftas. Men måste du tvätta dem gör du det i 30 grader i maskin eller handtvätt. Använd inte sköljmedel och lägg plagget för att torka på en torr handduk – om du hänger upp det tappar det lätt formen.
  • Ull: Plagg i fårull är oslagbart när det gäller att hålla värmen. Dessutom är fårull fylld med fettet lanolin, som är smutsavstötande. Det är därför bättre att vädra dina ullplagg framför att tvätta dem. Det finns även merinoull, som är vanligt på underställ. När du tvättar dina ullplagg kan du göra det i maskin, men inte i mer än 30 grader. Du kan också handtvätta plagget. Efter tvätt rullar du in plagget i en ren och torr handduk för att absorbera fukten.
  • Alpacka: Alpackaull kommer från lamadjuret alpacka och är mycket mjukt. Det innehåller inte lanolin som fårull. Materialet är väldigt känsligt och bör handtvättas och torkas som de andra ullplaggen. 

·        

Av Kupolen

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18 

Kontakt

010-206 83 24
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18  

Kontakt

0243-79 39 35
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18

Kontakt

010-452 61 72
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18

Kontakt

0243-669 50

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top