Nyhetsbrev

Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

Shoppa eko-smart!

Trender16/07/2015

Miljötrenden är viktig för oss och vi lägger gärna lite extra pengar och tid för att visa det. Men hur ska man egentligen tänka när man shoppar?

Ett gott råd är att göra lite mer långsiktiga inköp när det gäller kläder och inredning. Satsa på kvalitet som håller för att användas i många år, och en stil som inte är passé nästa säsong. Ett perfekt argument för att unna sig en lite dyrare investering till garderoben eller hemmet.

För den som älskar att förnya sig ofta, finns det faktiskt många hållbara alternativ. Många klädkedjor har börjat med klädinsamlingar, ett utmärkt sätt att underlätta återanvändning och lätta samvetet hos den som vill köpa nytt. En del välkända varumärken har till och med second handbutiker för de egna kläderna. I mindre skala, varför inte ordna klädbytardagar för dina vänner? Den där klänningen du tröttnat på kanske blir din väninnas snyggaste festoutfit!

Det finns allt fler ekomärkta produkter att välja på i klädbutikerna, vilket är klart värt att tänka på för den som gillar omväxling och vill shoppa loss på senaste trenden. Det händer också spännande saker när det gäller material – snart kommer kläder tillverkade av supermiljövänligt träfiber och majs (!). Och vad sägs om jackor med solceller på ryggen, så du kan ladda mobilen? I väntan på nya, ännu smartare uppfinningar, så tittar vi gärna efter eko-symbolen när vi handlar …

Av Kupolen

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top