Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

Packa smartare! 13 smarta tips till weekendresan

07/03/2019

Att komma iväg över helgen ger en skön paus från alla måsten och är ett bra tillfälle att tanka energi. Det enda som kan vara tråkigt inför resan är att packa väskan. Därför har vi samlat några tips som gör weekendbagen lättare – och packandet mycket enklare!

I kabinväskan

Om du bara reser över helgen räcker en kabinväska gott och väl. Men dubbelkolla att den inte är större än vad flygbolaget tillåter som handbagage. Reser du med tåg? Packa rullväska eller ryggsäck.

 • Tänk i outfits. Bestäm exakt vilka kläder du ska ha och hur du ska matcha dem. Ta inte med kläder du inte känner dig bekväm i för att du tror att de kommer klä dig bättre på semestern – det kommer inte att hända.
 • En extra tygväska. Använd den för smutstvätt eller shoppingrundan.

I handväskan

 • Pass, pengar, mobiltelefon och biljett. Rensa plånboken från onödiga kort, mynt, sedlar och kvitton. Kolla att passet inte har gått ut. Och ta med papperskopior av alla biljetter – det är bra om din mobiltelefon plötsligt laddar ur eller strejkar.
 • Våtservetter eller näsdukar. Det är ett faktum att en resa gör att vi lätt känner oss lite smutsiga. Att ha våtservetterna nära till hands underlättar.
 • Öronproppar. De kan komma till användning när som helst under en resa, så glöm dem inte.

I necessären

 • Balsam. Något som alla långhåriga kan relatera till är frustrationen över att hotellrum allt som oftast inte är utrustade med ett bra balsam. Köp ditt favoritbalsam i reseförpackning, max 100 ml, och packa med.
 • Huvudvärkstabletter. Och vätskeersättning. Du behöver verkligen inte packa ett komplett apotek om du bara är borta över helgen. Men några huvudvärkstabletter och vätskeersättning är alltid bra att ha med, oavsett om du åker på partyresa eller spahelg.
 • Enliters-plastpåse. Ska du flyga måste vätskorna ner i en plastpåse. Tänk på att allt från hårstylingsprodukter till läppglans kan räknas som flytande om personalen är nitisk. Dubbelkolla att inget överstiger 100 ml, eftersom du då måste kasta bort det.

Fler tips som underlättar packningen

 1. Skor lägger du i botten av väskan. Det ger stabilitet. Packa smycken och accessoarer i strumpor och lägg i skorna, så har du koll på var de är.
 2. Rulla kläderna istället för att vika. Det minimerar skrynklorna och ger mer plats.
 3. Ta på dig de tyngsta kläderna och skorna när du reser.
 4. Lägg necessären längst upp i väskan, så förenklar det vid säkerhetskontrollen.
 5. Reser du utomlands? Spara digitala kopior av ditt pass och ditt europeiska sjukförsäkringskort i din mejlkorg. Det underlättar om du skulle bli av med dem.

Av Kupolen

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18 

Kontakt

0243-25 35 80
Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag 10-20, Lördag 10-18, Söndag 11-18

Kontakt

072-148 75 19
Visa på karta

Öppettider

Måndag 10-20, lördag 10-18söndag 11-18 

Kontakt

010-452 88 43
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18

Kontakt

0243-669 50

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top