Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

Lär dig blommornas språk – det betyder buketten

Presenttips18/05/2017

Färgglada snittblommor och vackra buketter blir allt mer populärt, både som inredningsdetalj och gåva. Vill du överraska, glädja eller visa ditt deltagande med en bukett? Här är några tips till dig som vill använda dig av blommornas språk.  

• Nyförälskad: Tidigare har en bukett av röda, blåa och vita blommor betytt frieri. Är du inte riktigt redo för det, men vill ändå visa din kärlek? Satsa på rosa blommor, som enligt traditionen betyder ”Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet”.

• Guldbröllop: Antingen är det sju röda rosor, ett klassiskt ”jag älskar dig”, som gäller. Eller så satsar du på en blå bukett med åtta blommor, som dubbelt lovar att du förblir din kärlek trogen till döden.

• Kondoleanser: Vita liljor eller rosor är fortfarande vanliga sorgeblommor. Men det är så klart inget fel i att välja en bukett som mottagaren hade uppskattat.

• Grattis på födelsedag: En bukett som går i orangea och lila toner visar trofasthet och lyckönskningar. Ofta används rosor, nejlikor och germini i grattis-buketten – men glöm inte bort att anpassa buketten efter mottagarens egen smak.

• Krya på dig: Här är buketten nödvändigtvis inget måste. Det går lika bra att ge bort en orkidé i en kruka. Varma färger och mjuka former är ett klassiskt sätt att visa deltagande på.

Av Kupolen

Du hittar blommor för alla tillfällen på

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18

Kontakt

0243-120 83

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top