titleNewsletter.newsletter

Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

Konsten att välja en bok

Trender30/04/2015

Fredagsmys med en ny bok? Andreas Isberg på Akademibokhandeln tipsar.

Att läsa böcker är underbart men det kan vara svårt att hitta rätt i bokdjungeln. Vi bad Akademibokhandelns Andreas Isberg om hans bästa boktips just nu – och om allmänna råd för att hitta rätt i utbudet:

– Först och främst, gå på känsla! Vad är du verkligen sugen på just nu? Utifrån det kan du välja genre. Och det är okej att falla för omslag! Känner man att omslaget har fått kärlek och omsorg brukar även texten ha det där lilla extra. 

Och förakta inte topplistan som inspiration:

– Många vill läsa böcker som har blivit ”snackisar”. Det kan vara fascinerande levnadsöden som inspirerar eller en bästsäljande författare som ger ut en ny bok. Ett solklart exempel är ”Femtio nyanser”-trilogin, som skapade näst intill hysteri… Men kombinera med att googla recensioner, och inte bara från proffskritiker – det finns många suveräna bokbloggar, inte minst från passionerade bibliotekarier. Hitta dina egna favoriter där du lär känna bloggarens smak och kan relatera den till din egen.

Men efter googlandet – lägg undan mobilen! Böcker får oss att koppla av som bäst om vi också kopplar ner. 

– Det är den tryckta bokens största fördel, förutom den fysiska känslan – läser du på en surfplatta finns suget kvar att bryta titt som tätt för att kolla på annat. Att öppna en bok är ju att stänga ute allt annat!

Läs mer om Andreas Isbergs egna favoriter just nu! 

Av martina.domert

Akademibokhandeln

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18

Kontakt

010-744 18 60

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga

Öppettider

Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top