Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

Kom i gång med löpträningen

Trender27/03/2018

Ditt nya liv som löpare ligger på promenadavstånd. Ta det lugnt i början, investera i ett par löparskor – och du är snart på väg mot en ny livsstil.

Det finns många anledningar att börja jogga. Få träningsformer är så enkla och flexibla vad gäller tid, miljö och behov av utrustning. En del springer för att hålla kroppen i trim och orka mer i vardagen. Andra springer för att rensa huvudet. Kanske joggar du tillsammans med en vän för att få kvalitetstid – och frisk luft på köpet. Men oavsett anledning ser de flesta löpning som ett långtidsprojekt till en mer hälsosam livsstil.

Börja i lagom tempo

Om du är nybörjare eller har tagit en längre paus från löpningen finns det några saker att tänka på. Till exempel att ta det försiktigt i början. Annars kan det både kännas motigt och öka skaderisken. Testa intervallträning och varva löpningen med att promenera. Att träna kort och ofta är bättre än långt och sällan! 

Höj motivationen med mål

Tryter motivationen? Sätt konkreta mål för din löpträning! Att kunna springa fem kilometer i ett skönt tempo utan att behöva stanna, till exempel. Efter ett tag kommer du in i det som mer rutinerade löpare brukar beskriva som andra andningen. Att nå den känslan kan vara en anledning så god som någon att börja springa – den är nämligen väldigt beroendeframkallande. 

Tre tips till dig som vill börja springa

  1. Testa tekniken! Det finns många bra appar för löpning. De hjälper dig att hålla koll på allt från hur långt och ofta du springer till kaloriförbränning. Det finns också appar med olika typer av coachning med träningsupplägg. Några av de mest populära är Runkeeper, Runtastic, Nike+ och Endomondo.
  2. Anmäl dig till ett lopp! Det boostar motivationen och gör träningen ännu roligare. Sätt också ett utmanande tidsmål som inspirerar dig under din träning inför loppet.
  3. Var rätt utrustad! Att springa är ingen dyr materialsport, men det kräver ändå viss utrustning. Investera i ett par skor som passar ditt löpsteg och kläder som är anpassade för rörelse.

Av Kupolen

Hitta allt du behöver för att komma i gång med träningen

Visa på karta

Öppettider

Måndag - söndag kl 10 - 20

Kontakt

010-452 84 49
Visa på karta

Öppettider

Måndag 10-19, lördag 10-17söndag 11-17 

Kontakt

0243-800 04

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top