Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

Gina Tricots designchef: Trendplaggen att satsa på i år

Trender25/01/2018

Klädbutikerna fylls just nu med vårens heta trender – och det kommer att bli en extremt färgstark vår, om vi ska tro Gina Tricots designchef Cecilia Dahl. Men vilka fler trender är det som gäller i år? Här är en sneak peek på modeåret 2018. 

Färgstarkt, feminint och blommigt

Cecilia Dahl är designchef på Gina Tricots huvudkontor i Borås. När vi ber henne berätta om vårens stora trender finns det ett ord hon ständigt återkommer till, nämligen färg.

– 2018 kommer att bli ett extremt färgglatt år. Allt handlar om färg! Lila och gult är två färger som vi ser mycket av under våren och sommaren. Men även grönt och rosa, gärna tillsammans med rött. I år ska du våga färg och gärna mixa knalliga färger tillsammans, säger hon.

Utöver de starka färgerna kommer vi också att se många blommiga plagg i butikerna i vår. På Gina Tricot har inspirationen hämtats från franska Provence och det italienska modemärket Gucci. Naturtrogna blommor blandas med enklare blommor i tvåfärgstryck.

– Den blommiga trenden är en del av den ultrafeminina trenden som är stor 2018. Kråsblusar, puffärmar, fokus på midjan och böljande volanger är superinne i år.

Schysst denim och sportreferenser 

Men det är inte bara det feminina modet som är stort. Denim är en av Gina Tricots storsäljare och butikerna kommer att vara proppfyllda med snygga jeansmodeller. I år är det helt rätt med jeansjacka, mom jeans och klassiska blåjeans.

– Våra jeans är väldigt smickrande för den kvinnliga figuren och vi har allt från klassiska stuprör till lite trendigare mom jeans, med hög midja och raka ben. Matcha dem med en snygg blus som du bär instoppad i midjan – det är helt rätt, säger Cecilia Dahl.

Ytterligare en trend som är stor i år, och som funkar som kontrast till den feminina trenden, är den sportiga stilen. Den fixar du enkelt med leggings och byxor med revärer, sköna hoodies och t-shirts med tryck.

– De sportiga attributen går så klart att matcha med den kvinnliga stilen. Kolla efter inspiration på sociala medier. De riktigt trendigt tjejerna kör en snygg hoodie ihop med en blommig kjol, till exempel, säger Cecilia Dahl.

De sista detaljerna

– I år vill jag uppmana alla att komma ut ur den svarta garderoben och välja färg! Ibland räcker det med en snygg, färgglad väska eller en skön kavaj i en udda färg för att pigga upp din vardagslook, säger Cecilia Dahl. 

Nyckelplagg att satsa på 2018

  • Blåa mom jeans
  • Blommig blus
  • Kavaj i en annorlunda färg
  • T-shirt med tryck
  • Hoodie
  • Byxor med revärer
  • Färgglad väska i sammet eller satin
  • Något prickigt
  • En topp i gult

Av Kupolen

Hitta årets stora trender hos oss

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18  

Kontakt

0243-79 39 35

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top