Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

Enkel uppfräschning av dina jeans – och 5 andra kloka klädvårdstips

livsstil17/09/2019

Vita kläder som blivit missfärgade, nopprig kashmir eller ofräscha jeans du helst inte maskintvättar? Inga problem. Här är sex klädvårdstips som fräschar upp dina plagg och får dem att hålla längre.

6 smarta klädvårdsknep

Dirty denim? Känns dina favoritjeans lite ofräscha finns det ett oumbärligt knep som egentligen bara kräver en enda sak – att du har plats i frysen. När du fryser dina jeans i några timmar tar det kål på alla bakterier och jeansen känns genast fräschare. Är det kyligt ute kan du hänga ut dem på vädring för samma effekt.
Är dina jeans gjorda av rå denim går de så klart att maskintvätta, men undvik att göra det med andra plagg då de lätt färgar av sig.

Missfärgat? Krispiga, vita kläder är svåra att hålla just vita och krispiga. Tråkigt, eftersom det är så himla snyggt! Ett hållbart tips för att få tillbaka den vita färgen är att blötlägga kläderna i varmt vatten med citronsaft i innan du tvättar dem. Du kan också testa att pressa citron i sköljmedelsfacket på tvättmaskinen. Crisp!

Tvätta och torka ylleplagg? Om dina ylleplagg inte är fläckiga bör du ta det lugnt med maskintvätten. Vädra eller frys in plaggen istället. Vill du ändå tvätta dem? Följ tvättråden noga och lägg plaggen i en tvättpåse. Och stoppa aldrig plaggen i torktumlaren eller häng dem på en galge för att torka – ylleplagg ska torka liggandes på en torr handduk.

Fläckar och svett? Släng inte plagg som luktar illa eller har svåra fläckar. Testa först husmorsknepet nummer ett: ättika! Blanda vatten och ättika i en sprayflaska och angrip fläckarna med några generösa duschar. Låt plagget vila och tvätta sedan som vanligt – och häng gärna ut det i solen på torkning efteråt.

Nopprig kashmir? Lyxigt och mjukt, absolut – men också otroligt känsligt för noppor. Köp en kashmirkam och kamma varsamt bort nopporna från dina kashmirplagg. Tvätta plagget för hand och låt torka plant på en torr handduk.

Kaffefläck? Sug upp överflödigt kaffe med en trasa. Dränk sedan fläcken i vinäger, skölj i kallt vatten LÄNGE och tvätta sedan plagget i ett kallt tvättprogram. Et voilà!

Bonus för medlemmar i MyPlays

Bli medlem i MyPlays och få bonus.
Ladda ner vår app och gå med i MyPlays i dag
https://app.goloyal.se/kupolen

Av Kupolen

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top