titleNewsletter.newsletter

Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

Cykelsemester i sommar: Utforska Sverige på två hjul

Trender11/05/2017

Vill du se Sverige från småvägarna och uppleva hur landskapet förändras från ett nytt perspektiv? Prova cykelsemester. I Sverige är det busenkelt att ta sig fram längs de många cykellederna och det finns gott om smultronställen som väntar på att bli utforskade, inte minst i och omkring Borlänge.

Cykelsemester är ett roligt sätt att ta sig runt i Sverige – speciellt under sommaren om vädret tillåter. Det finns gott om cykelleder som tar dig till nya, outforskade platser. Dessutom kan du ta dagen som den kommer, anpassa resan efter ditt eget tempo och samtidigt njuta av naturen.

Att tänka på

Se över din cykel och annan utrustning i god tid innan du ger dig av. Ska du vara borta flera dagar är det viktigt att packa lätt. Men gör plats för cykelpump, förbandslåda och vattenflaska.

Cykelhjälm och välpumpade däck är två måsten. Investera i tåliga cykelväskor som du fäster på cykeln, så slipper du slita på kroppen i onödan.
Kom ihåg att du blir hungrig av att cykla! För att hålla humöret och energin uppe är det viktigt att äta mycket under resans gång.

Tillbehör för både proffs och nybörjare

Oavsett om du är van cykelturist eller vill prova det för första gången kan det vara en god idé att i förväg bestämma vilken led du vill följa. Om du bara tar en dagstur blir planeringen enklare. Men om du vill ge dig ut på en längre tur kan det vara bra att planera in några stopp på vägen. Dessutom gäller det att packa smart och ha rätt tillbehör. Hos Stadium i Kupolen hittar du nödvändig utrustning inför resan.

Packlista över det mest nödvändiga:

• En CE-märkt cykelhjälm
• Vadderade cykelbyxor om du planerar att cykla längre sträckor
• Solglasögon och solkräm
• Cykelpump och silvertejp
• En karta
• Cykelväskor
• Cykellås

Cykelleder i närheten av Borlänge

• Runnleden: 2,6 mil cykelled som sträcker sig mellan Falun och Borlänge.
• Fäbodleden i Gagnef: 20 mil lång cykelled som sträcker sig över hela Gagnef kommun och passerar flera kulturminnen.
• Pråmleden: Ligger mellan Dalarna och Gästrikland och består av 6,5 mil cykelleder kring Hedemora och Hofors kommun. Längs vägen finns även bra stopp för mat och övernattning.

Av Kupolen

Här hittar du alla tillbehör till cykelsemestern

Visa på karta

Öppettider

Måndag 10-20, lördag 10-18söndag 11-18 

Kontakt

010-452 88 43

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga

Öppettider

Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top