Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Kupolen ? Klicka här

Avkopplad! Därför ska du låta mobilen vila i sommar

Trender11/07/2017

Har du testat en digital detox? Att logga ut från sociala medier, sluta surfa planlöst och stänga av jobbmailen kan vara nyttigt. Speciellt under semestern. Testa och upplev hur du blir mer närvarande i det verkliga livet.

Mobilen rymmer allt för att göra din vardag enklare – samtidigt som den ständiga distraktionen kan göra dig stressad. Pushnotiser som plingar till, mejlen som fylls på och påminnelser från kalendern kan vara en stressfaktor i sig.
Känner du dessutom att du måste dokumentera allt du upplever och intalar du dig själv att du blir mer lugn av att gå igenom jobbmejlen på kvällar och helger, trots att du är ledig? Då är det kanske dags för förändring.
I Sverige kollar vi på våra mobiltelefoner i snitt 180 gånger om dagen. Det är alltså inte så konstigt att vi är distraherade, stressade och har svårt att slutföra det vi håller på med.

Så kopplar du ner

Ett sätt att bli mer närvarande i vardagen är att testa en digital detox. Du behöver inte lägga ifrån dig mobilen helt i sommar, men testa att använda den mindre än vad du gör i dag, Och glöm inte att känna efter hur du upplever livet när du inte behöver filtrera det genom din mobil.

Här är några tips på vägen för en mer avkopplad livsstil:

• Aktivera autosvar på din jobbmail om du har semester. Var tydlig med vilken period du är borta och hur du ska nås om något är brådskande.
• Rensa din mobil från appar du inte använder …
• … och stäng sedan av notisfunktionen på de appar du behåller.
• Var närvarande i samtal och ögonblick utan att dokumentera dem.
• Kolla inte på mobilen efter en viss tidpunkt varje dag.

Av Kupolen

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
Vardagar 10-20
Lördagar 10-18, Söndagar 11-18

Phone : +46 243 24 84 44
> Kontakta oss

Top